STINA-LINA Hejdå!

image5

Varje vår i fem års tid har jag i April månad åkt till båtklubben som ligger i Brunnsviken i Stockholm.

Då har det varit dags att måla, polisha och städa min västkustsnipa. Och så även i år, men den här gången har STINA-LINA fått ett ny ägare. Det var med sorg i hjärtat som jag sålde.

Men det var dags vi hade vuxit ifrån varandra.  Det har varit en utmärkt nybörjarbåt som puttrar fram. Och vem behöver en snabb båt? Inte jag i alla fall. Tack för alla turer och all glädje du har gett mig. Hejdå!

Precious är tillbaka

image4
Precious har varit på verkstad en månad, så nu kan jag börja blogga igen.

När man översätter ordet precious på www.språkrådet.se så kommer översättningen upp; dyrbar, värdefull. Och det är precis vad min laptop är för mig. Jag brukar gå hemma och skämtsamt säga till min sambo och studentvänner med hes röst.

 - Precious.

Precis som Gollum eller Sméagol, som han egentligen heter i fortsättningen om Sagen om ringen. Första dagen när jag kom hem med laptopen så gick jag runt och bara sken, och visade för min sambo gång på gång hur fin min nya laptop är. Till slut så konstaterade han att jag nog var en prylbög. Men det kunde inte jag hålla med om. Helt enkelt för att jag är en tjej. Då vart min sambo tyst en sekund och tyckte jag var en sakläbb istället. Jag asgarvade och kunde glatt konstatera att han just myntat ett nytt uttryck för den materiella tjejen.

Äggruvning i onödan! IVF

image2
Efter att i December (2007) ha kört igång med vår första provrörsbehandling och med allt vad det innebär.

Så hände detta när jag kört klart första behandlingen med hormonspray och sprutor. Då var det dags för för äggplockning. Jag kunde inte sova en blund den natten för det enda jag kunde tänka på var att en stor spruta som skulle få ut äggen. Men det visade sig att jag var helt ute och cyklade för det var inte alls någon jättenål, utan en liten en som jag knappt kände utav.

Nästa steg var att äggen skulle bli befruktade och 33% blev det, jättkul tyckte jag. Helt enkelt för att jag inte hade några större förhoppningar att ett enda ägg skulle bli befruktad. Men det blev de, så tid bestämdes  för återföring.

När återföringsdagen var dags så händer det som man inte tror. Det ringer till min mobil en timme före besök och det är från fertiliteskliniken och de säger att på pga av smittorisk får vi inte komma för det har brytit ut maginfluensa på hela avdelningen..... Så vi får beskedet att vi fryser in era ägg. Jaha tänker jag, det är inte så mycket att göra.

När det nästan gått två månader så har min vanliga cykel kommit igång och då är det äntligen dags för att återinföra ett ägg. Dag bestäms och jag går upp på morgon och gör mig i ordning. Plötsligt ringer telefonen en och halv timme innan vi ska till kliniken. Och det blir samma sak igen.
-Tyvärr så klarade inga utav era ägg upptiningen så det finns inga att återföra. Jaha då var en hel behandling gjord inga färska ägg fick vi sätta in. Nu blev jag ledsen och besviken. Men laddade snabbt om för att se fram emot en ny behandling.

Bloggoskuld

image1

Då har jag just börjat skriva mina första rader på min blogg....... Spännande!

I sommar fyller jag 40. Kärring som en del brukar säga. Men min mentala ålder och det som står på körkortet är inte detsamma. Jag känner mig så mycket yngre och inte ens i närheten av kärring åldern. 

Om jag ska fira min födelsedag i sommar eller inte det vet jag inte än, kanske har det med att göra att vi går igenom en fertilitetsbehandling och det gör att fokus är lite på annat håll.

Men för att göra mitt inlägg lagom kort så vill jag härmed som det högtidligen brukar sägas. Min bloggoskuld är just nu tagen! 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0